16.6.08

Kesä alussa ja menossa

Kesä on taas polkaistu käyntiin. Ensi viikonloppuna on kuulema juhannus. Vaan enpä tiedä mitä sekin sitten tarkoittaa. Juuri kuulin, että henkilökohtainen panokseni keskikesän juhlaan keveni yhdellä keikalla. Olivat osaltani unohtaneet varata lentoliput Saksaan. Hyvä hyvä. Meitsi taitaa siis hengailla Nummessa koko Jussin. Katotaan nyt. Kaikkihan riippuu pitkälti siitä passista jonka torstaina saan. Ja toisaalta siitä onko paikalle tepastelemassa kuinka paljon tuttuja. Kovin montaa bändiä festareilla ei ole jotka olisivat MUST SEE! osastoa.

Viime viikonloppuna tuli monen vuoden tauon jälkeen käytyä Jukolan-viestissäkin. Fyysinen osallistumiseni tapahtumaan rajoittui tosin edellis käynneistä poiketen kilpailukeskuksessa seisoskeluun ja muutaman kuvan näpsimiseen. Tarttuihan siinä sitten muutama helmikin. Muun muassa taistelu toisesta ja kolmannesta tilasta ja nimen omaan se ratkaisun hetki... Ja sinäänsä hienointa koko tapahtumassa oli nähdä suuri joukko tuttuja ihmisiä menneisyydestä ja nykyisyydestä. Jukolasta on kasvanut melkoinen mediatapahtuma. Koko hoito televisioidaan ja ylläri ylläri kahvoissa on aika moni tuttu naama. Toisaalta metsässä oli myös iso jukko ihmisiä joiden kanssa on tullut joskus taannoin vietettyä aikaa kyseisen lajin parissa. jo pelkästään tunnelma kesäisessä yössä Jukolan viestissä on jotain sellaista, jonka kokeminen on suositeltavaa jokaiselle. Huikein kaikista on viestin lähtö. Mitenpä sen kuvailisi? 1400 miestä juoksee lamput päässä metsään. Menkää itse joku kerta katsomaan.
Kesken Jukolan puski vain mielen perukoista ajatus, josko minäkin taas joku päivä. Ehkä ensi vuonna? Katsotaan.

Kisa tiimellyksessä tuli samalla kauhisteltua suomalaista kenttäkuulutus tekniikkaa. Kaikki järkevät ratkaisut oli jotenkin kokonaan unohdettu. Jos kaappi/torviläjää ajetaan kaksi päivää säröllä, on jossain tapahtunut erittäin suuri virhe. En tiedä onko kyseessä vain puhdas tietämättömyys tai välinpitämättömyys. Jos itse olisin maksavan osapuolen housuissa, pitäisin rahanyörit visusti kiinni. Toinen hirvitys liittyi kisojen ajan netissä lähetettyyn kenttäkuulutus striimiin. Todellinen floppi. Jos lähetyksessä on jatkuva sähköinen häiriö, jota brummiksikin kutsumme, en todellakaan kehtaisi laittaa kysymystä "Olisitko valmis maksamaan tästä?" nettistriimin käyttäjä sivuile.

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

lupaavasti

07:26  

Lähetä kommentti

<< Home